המסרגה הידידותית – תזכורת קלה למי ששכח…
סודדר קרדיגן לתינוק – (זה מה שאני סרגתי…) בואו ולימדו כיצד גם אתם יכולים לסרוג כזה בדיוק
למי שלא מכיר או לא זוכר, לפני כמה חודשים פתחתי בפרויקט סריגה אינטרנטי מיוחד, בשם המסרגה הידידותית. במסגרת הפרויקט, סרגתי יחד איתכם באמצעות סרטונים מצולמים מהשלב הראשון ועד השלב האחרון סוודר קרדיגן לתינוק. מטרת הפרויקט שלי הייתה לייצר סריגה חברתית ולעזור לכל מי שיודע לסרוג סריגה בסיסית לשדרג את היכולות לכדי סריגת סריג שלם ומורכב יותר, תוך שימת דגש על קריאת והבנת הוראות סריגה באנגלית.
סריגה חברתית מבית צמרל'ה: הצטרפו לחגיגה
את הסרטונים שצילמתי עבורכם העליתי בשלבים וכל אחד מהם היה בפוסט אחר. למען הנוחיות, ולפני שנתחיל בפרויקט מסרגה ידידותית חדש החלטתי לרכז את כל הסרטונים לפוסט אחד.
אם טרם הצטרפתם לפרויקט המסרגה הידידותית (שהוא חינמי לחלוטין) כל שעליכם לעשות הוא להרשם כמנויי בלוג. כך תקבלו את הסרטונים וההוראות (ועוד דברים טובים) ישירות למייל שלכם.
ובהזדמנות זו ברצוני להודות לכל מי שהשתתף בפרויקט ושלח לי תמונות של הקרדיגן הסרוג.
המסרגה הידידותית – הדור הבא…
ובינתיים, כדאי שתחממו את המסרגות, מאחר ובקרוב נתחיל לסרוג יחד את הדבר המקסים הבא:
כן! לא טעיתם! זו בובת עכברונת סרוגה של אלן דארט, האיש והמסרגה! זהו פרויקט מעט יותר מורכב, אשר נדרשת בו יכולת לסרוג ולהבין הוראות מעט יותר מורכבות באנגלית – ובשביל זה בדיוק אני כאן: להדריך וללמד אתכם בדיוק את זה צעד אחר צעד. אם אין לכם הרבה ניסיון בסריגה אל חשש: גם אתם יכולים להצטרף אלי וללמוד יחד איתי.
ועוד כמה מילים על הפרויקט הקרוב: אלן דארט משתמש בכל מיני טריקים של סריגה היוצרת נפח, טקסטורה וגיזרה יחודית של סריג. אני קוראת לזה "סריגה בובנאית". זוהי בעצם תדמיתנות אמיתית בסריגה, אלא שבעוד שתדמיתנות בתפירה מחייבת אותנו לגזור צורות שתפירתן יחד יוצרת גיזרה ומבנה, בסריגה אנו בונים את הנפח והמבנה בעצמנו, ולמעשה סורגים "בד" שכאילו נתפר לכדי צורה שלמה. זה בדיוק מסוג הדברים ששווה מאוד ללמוד ולהבין, כדי שתוכלו לעשות שימוש בטכניקות הללו ליצירת מגוון סריגים אחרים, ובעיקר לצורך סריגת בובות נוספות.
אז התאזרו בסבלנות… אני מקווה להעלות את הסרטונים ממש בקרוב…
ובינתיים, הנה מקבץ כל הסרטונים של פרויקט המסרגה הידידותית בהם סרגנו את סוודר הקרדיגן לתינוק, כפי שפרסמתי בבלוג שלי.
שלכם באהבה,
רות האפרתי (צמרל'ה)
מתוק להפליא. מחכה בקוצר רוח, ותודה
מקסים! מחכה לסריגת העכברונת והוראות צמר סוג צבעים וכמות. תודה